Tajniki smacznego sushi

Forums Kulinaria Tajniki smacznego sushi

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #3790
    Amika
    Guest

    Chciałabym wyczarować pyszną kolację dla męża, myślałam, żeby samodzielnie zrobić sushi. O czym pamiętać, jakie są tajniki zrobienia tego pysznego dania

    #3792
    Gerwazy
    Guest

    Wystarczy przestrzegać kilku podstawowych zasad, żeby sushi wyszło obłędne, kluczem do sukcesu są dobrej jakości składniki

    #3794
    Hassan
    Guest

    Nie warto eksperymentować ze składnikami, lepiej postawić na te, które najczęściej stosują restauracje sushi

    #3796
    Melodyjka55
    Guest

    Wysokiej jakości ryż i odpowiedni sposób jego gotowania jest bardzo ważny. Nie należy zapominać o kilkukrotnym jego wypłukaniu i odstawieniu po ugotowaniu, żeby wchłonął wodę

    #3798
    Princess
    Guest

    Składniki, jakie serwuje każda dobra restauracja sushi można spokojnie kupić w sklepie, postaw na surowego tuńczyka, krewetki w tempurze lub grillowanego łososia. Murowany sukces na pyszną kolację we dwoje

    #3800
    Aurora11
    Guest

    Ważna jest też sztuka zawijania sushi tak, żeby niewiele różniło się wyglądem od tego podawanego w restauracjach. Można obejrzeć kilka filmików w Internecie, to nie jest nic trudnego

    #3802
    Aaron
    Guest

    Ostry nóż, jeśli nie będzie taki, to poszarpie sushi i nie będzie estetycznie się prezentować

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.