Tajniki smacznego sushi

Strona główna Fora Kulinaria Tajniki smacznego sushi

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #3790
    Amika
    Gość

    Chciałabym wyczarować pyszną kolację dla męża, myślałam, żeby samodzielnie zrobić sushi. O czym pamiętać, jakie są tajniki zrobienia tego pysznego dania

    #3792
    Gerwazy
    Gość

    Wystarczy przestrzegać kilku podstawowych zasad, żeby sushi wyszło obłędne, kluczem do sukcesu są dobrej jakości składniki

    #3794
    Hassan
    Gość

    Nie warto eksperymentować ze składnikami, lepiej postawić na te, które najczęściej stosują restauracje sushi

    #3796
    Melodyjka55
    Gość

    Wysokiej jakości ryż i odpowiedni sposób jego gotowania jest bardzo ważny. Nie należy zapominać o kilkukrotnym jego wypłukaniu i odstawieniu po ugotowaniu, żeby wchłonął wodę

    #3798
    Princess
    Gość

    Składniki, jakie serwuje każda dobra restauracja sushi można spokojnie kupić w sklepie, postaw na surowego tuńczyka, krewetki w tempurze lub grillowanego łososia. Murowany sukces na pyszną kolację we dwoje

    #3800
    Aurora11
    Gość

    Ważna jest też sztuka zawijania sushi tak, żeby niewiele różniło się wyglądem od tego podawanego w restauracjach. Można obejrzeć kilka filmików w Internecie, to nie jest nic trudnego

    #3802
    Aaron
    Gość

    Ostry nóż, jeśli nie będzie taki, to poszarpie sushi i nie będzie estetycznie się prezentować

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.